Kroonlijsten en dakgoten schoonmaken - dringende actie

Herstelling van een kroonlijst

Dringend een herstelling nodig van uw kroonlijst in België ?

Het dak is een van de blikvangers van uw huis. Het is het element dat de integriteit van uw huis beschermt tegen alle soorten elementen. Hierdoor verliest het dak na verloop van tijd zijn effectiviteit en zijn de eerste tekenen van veroudering snel voelbaar. Er kunnen tekenen van slijtage verschijnen op goten en kroonlijsten, maar ook op het frame en andere materialen van uw dak. Wij leggen u uit wanneer u moet ingrijpen om uw dak goed te onderhouden.

Lekkende dakgoot of dakgoten ? Het is tijd om naar uw dak te kijken.

Dakgoten zijn de kleine grachten die langs uw dak lopen. Hun belangrijkste rol is om te zorgen voor een goede afvoer van regenwater of om het op te vangen als je recyclet (dit is een zeer ecologisch gebaar). De meeste dakgoten en goten in huizen in België zijn gemaakt van zink. Ze hebben dus een gemiddelde levensduur van 35 jaar. Maar als je het budget hebt, kun je investeren in koperen goten, die resistenter zijn, maar ook duurder. Lekkages in dakgoten zijn voornamelijk het gevolg van natuurlijke slijtage. Inderdaad, naarmate de tijd verstrijkt, verschijnen er microperforaties. Dus als je water langs de muren of de voorkant van je huis ziet stromen, is het hoogstwaarschijnlijk een lekkage of een kapotte dakgoot.

Hoe zorg je voor de reiniging en onderhoud van uw dakgoot ?

Lekkages en microperforaties zijn het gevolg van natuurlijke slijtage en een teken dat u uw dak volledig moet vernieuwen. Met goed periodiek onderhoud en een beetje goodwill kunt u uw dekking echter zo lang mogelijk maken. Als uw huis in de buurt van een bosrijke omgeving staat, plan dan een jaarlijks onderhoud in. Als u een woning in de stad heeft, laat dan uw dakgoot elke 4 jaar reinigen. Laat deze onderhouden/reiniging indien mogelijk na het najaar doen. Dit is wanneer u zich kunt ontdoen van dode bladeren die zich ophopen, mos en ander vuil dat dakgoten en goten kan verstoppen.

Doe beroep op experts voor het onderhoud en herstelling van uw dak !

Voor alle interventies met betrekking tot uw dak heeft u de hulp nodig van een professioneel team. Kroonlijsten en goten zijn moeilijk bereikbaar (afhankelijk van de architectuur van de woning en de omgeving). Als u uw dakwerker aan het werk ziet, ziet u dat hij begint met het opzetten van de steigers rondom uw pand. Als expert weten ze waar en hoe ze terecht kunnen voor een dringende dakgootinterventie in Brussel of gewoon voor het periodiek onderhoud van uw dak. Vergeet niet dat het repareren van een kroonlijst in Brussel een zorgvuldige voorbereiding en plaatsing van het werk vereist. Toegang beveiligen, risicobeoordelingen