Velux dakraam: noodinstallatie en -reparatie

NOODGEVALLEN VELUX DAKRAAM INSTALLEREN EN REPAREREN

Als je een zolder hebt die je wilt ombouwen tot woonruimte, dan heb je natuurlijk een lichtbron nodig. De perfecte dakramen, want ter herinnering, een velux is een raam ontworpen voor schuine daken. In dit artikel vindt u de informatie die u nodig heeft om uw velux dakraam te definiëren, de locatie te bepalen of een noodreparatie uit te voeren in geval van een probleem.

Welk type dakraam voor mijn dak?

Het eerste dat u moet controleren, is de locatie, afhankelijk van verschillende factoren zoals de helling van het dak, de vorm van de geschikte opening, de beoogde grootte... zoveel vragen die duidelijke en nauwkeurige antwoorden vereisen. Een afgewerkte zolder is geen woonkamer zoals alle andere. Je moet jezelf inderdaad in deze kamer kunnen projecteren om al zijn subtiliteiten te waarderen. Doe de gebaren die specifiek zijn voor de kamer (oefeningen bijvoorbeeld als je er een sportschool van wilt maken). Zoek de praktische kanten van de kamer uit om te bepalen waar u uw opening wilt plaatsen. Let op: u kunt kiezen uit drie soorten lichtstraten: draaidakraam, uitvaldakraam of dakraam voor plat dak. De beslissing is aan jou, rekening houdend met elke hierboven genoemde parameter.

Contacteer SOS ROOF voor de plaatsing of herstelling van uw velux dakraam in België

Doe voor de plaatsing of dringende herstelling van uw lichtkoepel een beroep op een dakdekker zoals SOS ROOF. Dit kan inderdaad de integriteit van het dak beschadigen als het niet correct wordt uitgevoerd. Wanneer de ingreep echter succesvol is, kan het lichtkoepel de sfeer van de ruimte radicaal veranderen. Praktisch advies? Zorg ervoor dat het natuurlijke licht van uw ramen ten minste 12% van het woonoppervlak beslaat. Want visueel gezien oogt een goed verlichte ruimte altijd gezelliger en ruimer. Vraag budget, het moet worden bepaald op basis van uw voorkeuren, maar ook uw financiële middelen. De afmetingen, materialen, moeilijkheidsgraad van de installatie en andere factoren zullen de kostprijs van de ingreep beïnvloeden. Bovendien profiteert u, als uw woning ouder is dan 10 jaar, van een dakraam geplaatst door een vakman tegen het verlaagde btw-tarief van 6%.